Brownie może być też bezglutenowe

Składniki:

200 g masła,

200 g czekolady gorzkiej,

3 jajka,

1 i 1/3 szklanki cukru ( może być  mniej),

50 g mąki kukurydzianej,

50 g mąki ryżowej, z białego ryżu,

35 g mąki ziemniaczanej,

szczypta soli (opcjonalnie),

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuść z masłem w rondelku, cały czas mieszając, żeby się nie przypaliła. Dodaj cukier.

W drugim naczyniu jajka roztrzep przy pomocy trzepaczki  i  stopniowo dodaj do czekoladowej masy. W innym pojemniku wymieszaj ze sobą  wszystkie rodzaje mąki, a następnie  dodaj do masy i wymieszaj wszystko łyżką.

Formę 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piecz w temp. w 160 st. C   około  30 minut ( jeżeli chcesz, by brownie było bardziej wilgotne),  lub nieco dłużej, maksimum do  35 minut.

Pokrojone brownie jest posypane  płatkami kokosowymi.

SMACZNEGO!

Ja próbowałam, jest bardzo dobry-:)

Dodaj komentarz